Hotline
+905416440869

Bütüncül Terapi Eğitimi

Bütüncül Terapi, tek bir psikoterapi yöntemine bağlı kalınmadan, kişinin durumu ve ihtiyaçları doğrultusunda farklı yöntem ve teknikleri bir arada kullanabildiği terapi yöntemidir.

Canlı Chat Etkin
Satın Al

BÜTÜNCÜL TERAPİ EĞİTİMİ

Bütüncül Terapi, tek bir psikoterapi yöntemine bağlı kalınmadan, kişinin durumu ve ihtiyaçları doğrultusunda farklı yöntem ve teknikleri bir arada kullanabildiği terapi yöntemidir.

İki ya da daha fazla psikoterapi türüne ait tekniklerin bir arada kullanılmasıdır. Psikoterapi alanı geliştikçe bütüncül terapi terapistler için başlıca dayanak haline gelmiştir. Psikoterapinin bütünleşmesi; tek bir kurama ait yaklaşımın yeterli olmamasından kaynaklanan, bireylerin psikoterapinin başka yöntemlerinin kullanılması sonucunda nasıl bir yarar göreceğini anlamak için terapistin kuramların sınırları arasında gezme arzusudur.

Terapist,  birey ve problem için en uygun terapi yöntemlerini uygulamaya çalışır. Kuramsal bütünleşmede, iki ya da daha fazla terapi teknikleri, bu terapilerin tek başına ortaya koyacağı sonuçtan daha iyi bir sonuç vereceği umuduyla birleştirilir. Esneklik sağlayan bu model evrensel uygulamalar için de uygundur.

Bütüncül terapinin esnekliğinden dolayı, bütün klinik sorunlarda ve tedavi hedeflerinde uygulanabilir. Yöntemlerin, hedeflerin esnekliği ve çeşitliliği, bu terapiyi anksiyete bozuklukları, depresyon, kişilik bozuklukları, yeme bozuklukları, travma sonrası stres bozukluğu gibi geniş bir sorun aralığı için uygulanabilir kılar.

Eğitime Kimler Katılabilir?

Bütüncül Psikoterapi Eğitim Programına;

Psikiyatrist, Tıp Doktoru, Psikolog, PDR, Sosyal Hizmetler Uzmanı ve Psikiyatri Hemşireliği ünvanına sahip profesyoneller ve Aile Danışmanları başvurabilir.

Lisans eğitimi farklı olup da bu eğitime başvurmak isteyenler; Klinik Psikoloji alanında yüksek lisanslarını tamamlamaları gerekmektedir.